Ratsastuskoulu ja talli

 

Suskin tallilla toimii pienimuotoinen ja lämminhenkinen ratsastuskoulu. Olemme toimineet alalla jo yli 30 vuoden ajan, ja ratsastuskoulutoiminnassamme korostuu ystävällinen ja yksilöllinen opastus, hevosmiestaidot, idyllinen talliyhteisö, maanläheisyys ja oppimisen ilo! Hevosemme ovat kilttejä, helppoja käsitellä ja tietysti kivoja ratsastaa. Opetamme kaikenkokoisia, -ikäisiä ja -tasoisia ratsastajia, joille kaikille löytyy ratsastustunnille sopiva hevonen tai poni.

Meillä ratsastajan tehtäviin kuuluu vain oman ratsun ja sen varusteiden hoito ennen ja jälkeen tunnin, mutta voit halutessasi osallistua muuhunkin hevosmiestaitoa kehittävään toimintaan. Kaikki toiminta tapahtuu valvotusti ja apua on saatavilla aina.

Ratsastustunnit toteutetaan vuosien ammattitaidolla, hevosta kunnioittaen ja hevosmiestaitoja vaalien. Monipuoliset harjoitukset niin koulu-, este-, kuin maastoratsastuksessakin tuovat vaihtelua tunneille. Ratsastamme kaikilla ilmoilla, joten pukeudu säänmukaisesti tai halutessasi peruuta tunti peruutuskäytännön mukaisesti (syvätty linkki). Mikäli tunti perutaan tallin puolesta, siitä ilmoitetaan kaikille henkilökohtaisesti.

Ratsatustunneille pukeutuminen

Olet tervetullut ratsastustunnille, vaikka olisit aloittelija eikä sinulta vielä löydy kaikkia ratsastukseen tarvittavia varusteita. Meiltä löytyy tallilta kypäriä ja muita tarvikkeita lainaksi. Nautinnollisen ratsastuskokemuksen lisäksi meille turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Tässä muutama pukeutumista koskeva turvallisuusohjeistus.

Ratsastettaessa tulee käyttää CE – hyväksyttyä kypärää (näitä voi lainata talliltamme). Jalkineissa on oltava pieni korko, esim. kumisaappaat tai ratsastuskengät (ja chapsit) käyvät hyvin. Muu vaatetus on hyvä olla sään mukainen ja sellainen, jossa on hyvä olla koko ratsastustunnin ajan. Hansikkaat estävät hiertymiä ja kylmällä ne suojaavat, joten suosittelemme niiden käyttöä. Kaulahuivit ja muut irtonaiset asusteet voivat pelästyttää hevosen, jätäthän ne siis pois. Pitkät hiukset pidetään kiinni.

Turvallisuus

Meillä hevoset ovat koulutettuja ja tehtäväänsä soveltuvia. Ne ovat myös siedättyneet moniin seuraavista riskitekijöistä.

Pyydämme kuitenkin välttämään riskitekijöitä tallissa ja ratsastustuntien aikana. Riskitekijöitä ovat:

  • Äkkinäiset liikkeet ja äänet mm. innokkaat heilahdukset ja kannustushuudot
  • Juoksevat ja huutavat lapset
  • Touhukkaat ja äänekkäät koirat
  • Voimakas kaasuttaminen ja kiihdyttäminen moottoriajoneuvoilla parkkipaikalta lähdettäessä
  • Sateenvarjot, hulmuavat kaulahuivit, tuulessa lepattavat takit
  • Hevosten pysäköiminen liian lähelle toista hevosta maasta käsin tai ratsailla. Hevosilla on keskinäinen laumahierarkia ja tämä tulee ottaa huomioon.

Turvallisuus ja hyvinvointi tallilla on meidän kaikkien vastuulla, joten noudatathan ohjeistuksia, kiitos. Jos et tiedä, miten toimia, olet peloissasi tai ensikertalainen, pyydä apua ratsastuksenohjaajaltasi tai muulta tallityöntekijältä.