Everta

Myydään 9-vuotias syötävän suloinen latvialainen ponitamma (tarkempi rotu ei tiedossa).
Eppu-poni on tullut Suomeen kesällä 2021 ja on siitä asti työskennellyt osa-aikaisesti alkeis/He-C -tunneilla hakien kokemusta ratsastuskouluponina toimimisesta ja lopun aikaa se on ollut itse koulutettavana.

Poni on vanttera, n.140cm korkea (ei virallisesti mitattu) ja väritykseltään kimo. Peruskoulutettu, ylläpitää kaikki askellajit nätisti ja tekee myös siirtymiset kivasti. Ratsastaessa ei ole pahoja tapoja, kuten pukittelu. Ennemmin tasainen laiskottelija, kuin kova menijä. Eppu on tutustunut esteratsastukseen, mutta ei ole vielä tehnyt kovin pitkiä ratoja. Poni on maastoillut paljon, myös yksin.

 

Kiltti ja rauhallinen luonne, joskin välillä ruoka motivoi hassutteluun vähintäänkin yhtä paljon kuin normaaleillakin poneilla 😊 Joskus Eppu saattaa esittää shetlanninponimaista itsenäisyyttä, mutta se on vähentynyt koulutuksen myötä! Kuitenkin käsittelytoimenpiteet, kuljetus, lastaus, kengitys ym. onnistuvat hienosti ja osaa olla nöyrä! Hyvin usein on myös niin, että ihminen on kuitenkin Eppua viisaampi…

 

Poni sopii hyvin esimerkiksi:
- perheponiksi (myös kevyet aikuiset voivat ratsastaa).
- pienellä koulutuksella pikkukisaamiseen
- ratsatsuskouluun alkeis- ja ratsastusuransa alussa olevien käyttöön
-koulutettavaksi terapiakäyttöön
- harrastelukaveriksi poniratsastajalle