Vasamajärventie 133, Ylöjärvi | 0504644541 | suski@myyntihevosia.fi | webmaster
rss feed icon

Ratsastustunteja ja terapeuttista toimintaa hevosten ja ponien kanssa

Minulla on talli ollut Ylöjärvellä jo parikymmentä vuotta. Olen toiminut lasten ja nuorten parissa ammatikseni 1989 vuodesta alkaen. Koulutukseltani olen nuorisotyöntekijä/sosionomi ja yhteiskuntatieteiden kandidaatti sekä kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Olen toiminut luokanopettajan virassa jo vuosia ja opettajana olen ollut inan vajaa 30 vuotta.

Työnkuvana minulla on ollut niin erityisnuorisotyössä kuin koulussakin erityisnuoret ja lapset, joita olen integroinut normiluokkaani. Olen erikoistunut erityispedagogiikkaan ja olen opiskellut pitkälle erityispedagogisia opintoja.

Aloitin opiskelemaan myös ratsastusterapeutin ammattia, sillä olen toiminut erityislasten ja hevosten kanssa vuosikaudet. Päätin siis myös hankkia tähän tarvittavan pätevyyden, jotta saisimme Pirkanmaan alueelle lisää mahdollisuuksia antaa ratsastusterapiaa lapsille/nuorille/aikuisille. Käyn koulutusta parhaillaan Ypäjän hevosopistolla, ja toteutan opintojeni ohessa eläinavusteista toimintaa kuten ennenkin siihen asti, kun saan ratsastusterapeutin pätevyyden. Sen jälkeen otan kuntoutettavia ratsastusterapiaan tarpeen mukaan.

Minulla on ollut hevosia jo yli 30 vuotta ja olen hevosalan ammattilainen. Olen harrastanut kilparatsastusta parikymmentä vuotta ja omia hevosia minulla on ollut kolmisen kymmentä vuotta. Olen oman opettajan toimeni ohessa pyörittänyt ratsastuskoulua kaikki nämä vuodet, joten hevosala on hallussa siltä osin.

Tallillani on mahdollisuus tutustua erilaisiin eläimiin ja toimia luonnossa ja eläinten parissa

Minulla on mahdollisuus kuljettaa tarpeen vaatiessa ponit ja hevoset toimintapaikalle.

Jos teillä on toimintapisteessänne tai alueellanne tarvetta eläinavusteiseen toimintaan ja kuntoutukseen, mielelläni otan kuntoutettavia tai apua tarvitsevia lapsi/nuoria /aikuisia asiakkaakseni. Voin tehdä töitä niin erityisryhmien kuin yksittäistenkin asiakkaiden kanssa.

Tallini sijaitsee Vasamajärventiellä, joka on noin 3 km Ylöjärven keskustasta. Minulla on erittäin toimivat ponit ja hevoset toiminnassani.

Haluamme auttaa niitä, jotka haluavat luonnollista iloa elämäänsä pienillä asioilla. Toimintaterapia eläinavusteisena toimintana sopii mm. tarkkaavaisuushäiriöistä kärsiville tai oppimisvaikeuksista sekä keskittymisvaikeuksista kärsiville lapsille tai aikuisille. "pelko-asiakkaat" kuin asperger ja autistisille asiakkaille sekä ADHD/ADD asiakkaille eläinavusteisesta toiminnasta on hyötyä monessakin mielessä.

Mielen ja kehon tasapainoa etsimässä

Tasapainoisesti liikkuvan ratsukon liikkuminen on terapeuttista ratsastajalle. Eläimen kanssa toimiminen on sosiaalista ja antaa ihmiselle mahdollisuuden läheisyyteen ja tuoda tunteita esiin turvallisesti ja ilman negatiivista palautetta.

Mielen tasapaino. KEhon hyvinvointi. Siihen pyrimme käymällä luonnossa hevosen kanssa ja maastossa sekä hakeutumalla rentoon tilaan ja tilanteeseen hevosen kanssa. Jokainen meistä tietää miten terapeuttista on olla eläimen kanssa turvallisesti luonnon läheisyydessä.

Oman kehon ja biodynamiikan tunnistaminen ja sen hallinta on tärkeää. Teemme erilaisia harjoituksia riippuen siitä, mikä on asiakkaan/kuntoutettavan tarve ja tahtotila.

Voimme harjoitella maasta käsin tehtävillä harjoituksilla niin tasapainon löytämistä ja oman kehon hallintaa ryhmässä ja yhdessä toisiamme ja itseämme arvioiden ja tarkkaillen.

Luonnolliseen tasapainoon hakeutuminen on ensiarvoisen tärkeää. Ratsukko voi toimia tasapainossa vain löytämällä luonnollisen tasapainon ja kehonhallinnan.

Emme hae suoristusta vaan luonnollista tunnetta ja sen havainnointia niin itsessä kuin ratsussa.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme=)

Asiakkaan luokse ponien ja hevosten tuominen maksaa erikseen. Siitä voimme keskustella myös tarpeen vaatiessa erikseen.

Ottakaa yhteyttä!

Mielelläni tulen keskustelemaan tarpeistanne kyseisestä asiasta.

Varmasti saamme jotain järjestymään, jos teillä on palveluilleni tarvetta.

Ystävällisesti,

Susanna Mäkipää


rss feed icon
Vasamajärventie 133, Ylöjärvi | 0504644541 | suski@myyntihevosia.fi | webmaster
Kuvien luvaton käyttö kielletty!