Vasamajärventie 133, Ylöjärvi | 0504644541 | suski@myyntihevosia.fi | webmaster

Kilpailujärjestelmän uudistusprojekti

Projektin tavoitteena on luoda johdonmukainen ja laadukas tasojärjestelmä, joka etenee ratsukon urapolun mukaisesti. Uudistuksen tavoitteena on lisätä kiinnostusta kilpailujen järjestämiseen sekä ratsastusurheilun kiinnostavuutta suuren yleisön ja median parissa. Järjestelmällä halutaan varmistaa hyvät harrastekilpailemisen mahdollisuudet kaikille kohderyhmille. Lasten ja nuorten kilpailutoiminta on uudistuksessa keskiössä, samoin kilpahevosten urakehitys ja hyvinvointi. Järjestelmän kuvaus kirjataan KSI:seen ja lajikohtaiset sisällöt lajisääntöihin. Lajikohtaisilla taulukoilla mahdollistetaan lajien omaleimaisuus ja pystytään siten edistämään osaamista lajissa paremmin.

Järjestelmän osaamistavoitteita ennakoidaan vuoden 2014 alusta siten, että tavoitteena on, että kaikissa lajeissa on nk. kvaalisäännöt, jotka määrittelevät siirtymistä tasolta toiselle tai luokasta toiseen. 2014 kvaalit on kirjattu suhteessa nykyiseen järjestelmään. Suurimmalla osalla lajeista kvaalit on jo.

Tavoitteet ja aikataulu

Luoda kaikkien lajien yhteinen 5-tasoinen järjestelmä, jonka yleiskuvaus kirjataan Kilpailusääntöjen yleiseen osaan (KSI).
Lajikohtaiset sisältömäärittelyt kirjataan lajisääntöihin liitteeksi.
Kilpailutasojen vaikeusaste on nouseva.
Kaikilla lajeilla on kvaalisäännöt voimassa 1.1.2014
Uusi järjestelmä on käytössä 1.1.2015
Tuottaa esitys kilpailulupajärjestelmän uudistuksestaKILPAILUTOIMINTA

Kilpailujärjestelmän uudistustyö etenee Ratsastajainliiton kilpailujärjestelmä, joka määrittelee eri kilpailutasot (nyk. kilpailuharjoitus, seura-, alue-, kansallinen ja kansainvälinen kilpailu), on uudistuksen alla. Projektia on esitelty jäsenistölle mm. viime syksyn Urheilufoorumissa ja tänä keväänä kevätkokouksessa. Työryhmä ja asiantuntijat työstävät tällä hetkellä uudistukseen liittyviä sääntö- ja teknisiä muutoksia.

Tiedotamme kilpailujen järjestäjille, toimihenkilöille ja kilpailijoille uudistuksesta projektin edetessä. Luvassa mm. nettiohjeita ja infotilaisuuksia.

Muutoksiin voi tutustua ja työn edistymistä voi seurata tällä sivulla: www.ratsastus.fi/kilpailut/kilpailujarjestelman_kuvaus/uudistus

Esteratsastuksen sääntöasioita

 Nk. kvaalisääntöä on tarkennettu koskien nuorten hevosten luokkia ja kokeneita ratsastajia, lue lisää

 Sarjavälit poneille Estesääntöjen mukaan kaikissa kansallisissa luokissa lyhennetään sarjavälit poniratsukoille. Sarjavälit lyhennetään poneille ratsastajan iästä riippumatta kaikissa aluekilpailuluokissa. SRL on ohjeistanut ratamestareita, että pikkuponeille ja isoille poneille lyhennetään omat sarjavälit. Yhtä poniväliä ei tule käyttää. Pyydämme kilpailujen järjestäjiä huomioimaan tämän lähtölistoja tehdessänne.

 Maksimimaksuihin muutos

SRL:n hallitus on päättänyt, että KSIII:sen pykälän 331. mukaiset kilpailumaksurajoitukset eivät koske nuorten hevosten luokkia.

Kenttäkilpailusääntöihin tarkennuksia Kenttäkilpailusääntöihin on tarkennettu sarjaesteiden määrät sekä lisätty mahdollisuus esittää raviosuudet nuorten hevosten luokissa, harraste- ja tutustumisluokissa saa koulukokeen raviosuudet kevyessä ravissa. Lisätietoja:www.ratsastus.fi/kilpailutiedotteet/101/0/kenttasaantoihin_tarkennuksia 8

Ponien mittaussääntöön muutos Jatkossa myös aluetason poniluokkiin osallistuvalla ponilla, tulee olla SRL:n tai tuontimaan hyväksymän mittaajan vahvistama todistus ponin säkäkorkeudesta. Aiemmin todistus vaadittiin vasta kansallisella tasolla, mutta liiton kevätkokous vahvisti sunnuntain 27.4.2014 sääntömuutoksen, jonka mukaan myös aluetasolla kilpailevat ponit tulee olla mitattu. Koska sääntö astuu voimaan kesken kauden, SRL ohjeistaa, että kilpailujen järjestäjät ja toimihenkilöt tarkistavat todistukset ja huomauttavat niille, joilta todistus vielä puuttuu.

Kilpailuoikeutta ei kuitenkaan evätä kauden 2014 aikana, jos todistus puuttuu. 1.1.2015 alkaen mittaustodistus on esitettävä kansliassa, sen puuttuminen johtaa lähtöoikeuden menetykseen.

Mittausohjeet kokonaisuudessaan Lapsiratsastajien osallistumisoikeutta kouluratsastuskilpailuissa on tarkennettu SRL:n hallitus on vahvistanut, että lapsiratsastajat saavat osallistua avoimiin sekä junioreille avoimiin helppo A luokkiin (ja sitä alempiin luokkiin) sekä lapsiratsastajille avoimiin luokkiin. Aluekilpailuissa lapsiratsastaja saa osallistua myös avoimiin ja junioreille avoimiin vaativa B luokkiin. Aluekilpailuissa kaikki helppo A-luokat ovat aina avoimia lapsiratsastajille (pl. suomenhevosille ja nuorille hevosille avoimet luokat ellei tämä erityisedellytys täyty). Aluetason helppo A-luokissa luokkakohtaiset tulos- ym. rajoitukset eivät koske lapsiratsastajia, vaan heillä on aina osallistumisoikeus.

Kenttäkilpailujärjestäjät huomio: maastoradan kehittämistuki haettavissa! Maastoradan kehittämiseen on haettavissa tukea. Suunnitelma ja anomus tulee toimittaa kenttäratsastuskomitealle 31.5.2014 mennessä. Lähetä tiedot osoitteeseenpirkko.herd@hevosopisto.fi.

Kilpailukutsujen julkaiseminen Kilpailusääntöjen yleisen osan mukaan kilpailukutsut tulee julkaista 4 viikkoa ennen ilmoittautumisen päättymistä. Huomioittehan tämän laatimalla kutsut hyvissä ajoin ja toimittamalla ne tarkistettavaksi ajoissa niin tuomariston puheenjohtajalle kuin kutsujen tarkistajalle. Kutsujen tarkistajat julkaisevat kansalliset kutsut.

Lisätietoja ja tarkistajien yhteystiedot: www.ratsastus.fi/ohjeita_kilpailunjarjestajalle 9

SM-kilpailujen ja muiden Tähtikilpailujen hakuaika on käynnissä Kaikkien lajien vuoden 2015 suomenmestaruuskilpailujen hakuaika päättyy 15.5. Hakemukset tehdään liiton nettisivujen materiaalisalkusta löytyvällä kansallisen kilpailun hakulomakkeella, joka lähetetään joko sähköpostitse osoitteeseen marian.seppala@ratsastus.fi tai maapostitse osoitteeseen SRL, Radiokatu 20, 00093 Valo. Päätökset tekee kunkin lajin lajikomitea.

Haussa on henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi joukkuemestaruudet olympialajeissa.

Suomenmestaruus on kunkin lajein arvostetuin kilpailu. Ottaako sinun seurasi ensi vuonna kunnian vastaan? SRL tukee SM-kilpailujen järjestäjiä mm. kilpailukalustotuella.

Lisätietoja: www.ratsastus.fi/ohjeita_kilpailunjarjestajalle

07.04.2014

Esteratsastuksen kvaalisääntöjen tarkennus koskien nuorten hevosten luokkia ja kokeneita ratsastajia

Hallitus vahvisti 5.4. kokouksessaan estekomitean esityksen kvaalisääntöjen tarkennuksesta:

KSIII §329
7. Vaadittavat tulokset aluekilpailuluokkaan osallistumiselle
Ratsastajalla tulee olla kaksi hyväksyttyä tulosta (enintään 8 virhepistettä) seurakilpailuluokasta, ponit vähintään 70 cm ja hevoset vähintään 80 cm. Tulokset ovat voimassa 24 kuukautta. Tulokset ovat ratsastajakohtaisia. Suoritettuaan vaadittavat vähimmäistulokset saa ratsastaja osallistua alueluokkiin kaikilla hevosilla/poneilla kilpailusääntöjen ja kutsun mukaisesti.

Mainitut rajoitukset eivät koske nuoria hevosia (4-6v) niille avoimissa luokissa.

8. Vaadittavat tulokset kansalliseen kilpailuluokkaan osallistumiselle
Ratsastajalla tulee olla kaksi hyväksyttyä tulosta (enintään 8 virhepistettä) aluekilpailuluokasta, pikkuponit vähintään 90cm, isot ponit 100cm, suomenhevoset 100cm, juniorit, lapsiratsastajat ja seniorit 110cm. Tulokset ovat voimassa 24 kuukautta. Tulokset ovat ratsastajakohtaisia. Suoritettuaan vaadittavat vähimmäistulokset saa ratsastaja osallistua kansallisiin luokkiin kaikilla hevosilla/poneilla kilpailusääntöjen ja kutsun mukaisesti.

Mainitut rajoitukset eivät koske nuoria hevosia (5-6v) niille avoimissa luokissa.

Ratsastajat, joilla on hyväksytty tulos vähintään 140–tasolta viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana voivat osallistua kansallisiin/aluekilpailuihin ilman alue-/seuratason tulosta.


Vasamajärventie 133, Ylöjärvi | 0504644541 | suski@myyntihevosia.fi | webmaster
Kuvien luvaton käyttö kielletty!